Training Creatief Lesgeven met een blend
Als cultuurprofessional in de klas of docent in het VO herken je vast de volgende situatie. De leerlingen zijn lekker bezig met een eigen kunstproject. Er wordt goed samengewerkt en er heerst een opperste concentratie. Je loopt rond, geeft aanwijzingen, legt nog wat uit en strooit met complimenten. Allemaal zitten ze in een flow en de tijd vliegt. Voor je het goed en wel in de gaten hebt, is de les voorbij. Teleurgestelde gezichten, maar doorgaan is geen optie. Je neemt afscheid en hoopt vurig dat ze het enthousiasme van nu tot volgende week kunnen vasthouden. Uit ervaring weet je echter dat je, met een beetje pech, volgende week weer van vooraf aan kunt beginnen. Hoe mooi zou het zijn als je je leerlingen ook in hun eigen tijd bij de les kunt houden en zo het vuurtje brandend houdt?
Dit kun je doen door je creatieve lessen in een blend aan te bieden. Hierbij combineer je offline en online lessen met elkaar en zorg je ervoor dat de leerlingen zowel synchroon (met elkaar) als a-synchroon (ieder voor zich) aan de slag kunnen met je lessen en projecten. Maar hoe ontwikkel je een goede Blend? Nou dat is eigenlijk heel eenvoudig: door deel te nemen aan deze training.
In deze training die gegeven wordt door Manon Bell:
- Ontdek je hoe je met Blended Learning je kunstlessen of projecten efficiënter kunt organiseren.
- Maak je kennis met diverse leermodellen van Blended Learning.
- Leer je welke leeractiviteiten zich het best lenen voor synchroon en welke voor a-synchroon onderwijs.
- Leer je diverse digitale tools kennen die je in kunt zetten in je online onderwijs.
- Ontwikkel je je eigen blend, zodat je deze na het volgen van de training direct in de praktijk in kunt zetten.
Daarnaast wordt er ook gekeken naar de uitdagingen die elke kunstdiscipline heeft, wat betreft het digitale leren. Het ene vak leent zich er nu eenmaal wat makkelijker voor dan het andere. En natuurlijk is er genoeg ruimte om te ontdekken, experimenteren, vragen te stellen en van elkaar te leren.
Deze training wordt gegeven door CultuurStation in samenwerking met ‘Take a moment to learn’. Heb je interesse? Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier.
nog niet bekend
16-01-2023, 13-02-2023, 06-03-2023, 03-04-2023
2022-2023
4 bijeenkomsten waarvan er waarschijnlijk een online gegeven zal worden. Deze vinden plaats op maandagmiddagen van 15.00 uur tot 17.00 uur.