GLOW 2024 - Ruimtereizigers

Ontdek samen het heelal!

In Ruimtereizigers bouwen duizenden kinderen uit Eindhoven en van ver daarbuiten aan een groot universum dat tijdens GLOW tot leven komt in het atrium van Rabobank Eindhoven.
Met tekeningen en lichtgevende planeten leren kinderen over kunst, zorgdragen voor de aarde, over planeten en het heelal. 

Basisscholen en klassen 1 en 2 van het Voortgezet Onderwijs kunnen vanaf september aan de slag met de lesbrieven die Atelier MCFW ontwikkelde voor het project in opdracht van CultuurStation.

In het project wordt cultuureducatie gekoppeld aan burgerschap en bij de opdracht ‘3D-Planeet met licht’ ook aan techniek. De leerlingen leren over de ruimte en ontwikkelen een bewustzijn over het zorgen voor de aarde terwijl ze, geïnspireerd door bestaande kunst, werken aan een eigen alien, een ruimteschip of 3D-planeet met licht! Lees meer over de 3 verschillende opdrachten op de pagina Stedelijke Projecten onder het kopje PO en VO in de paarse balk bovenaan onze website. 

Bijeenkomst voor leerkrachten en docenten
Op 9 september organiseren we samen met Hugo Vrijdag, De Ontdekfabriek, Atelier MCFW en GLOW een bijeenkomst voor leerkrachten en docenten. Hugo vertelt dan meer over het grote kunstwerk in Rabobank Eindhoven, en licht een tipje van de sluier op van de ervaring die je als bezoeker van GLOW zal hebben. Atelier MCFW leidt je door de lesbrieven en iedereen krijgt de kans om te oefenen met de materialen en technieken. De scholen die meedoen aan 3D-Planeet met licht kunnen na afloop de materialen daarvoor meteen meenemen,

AANMELDEN
Basisscholen kunnen zich HIER aanmelden om te laten weten met welke groep(en) en met welke lesbrieven zij aan de slag willen!
Scholen in het Voortgezet Onderwijs melden zij HIER aan.