"The Sidequest Rave": Waar Design, Technologie en Muziek Samenkomen

Tijdens de Dutch Design Week onthult Studio Wotto hun nieuwste creatie: 'The Sidequest Rave'. Deze interactieve geluidsinstallatie nodigt bezoekers uit om hun eigen dansbare muzikale beats te creëren. Zelfs zonder muzikale achtergrond kunnen bezoekers klanken en ritmes ontdekken en vormgeven. Het is een fascinerende ervaring die de kruising van Design, technologie en muziek belicht.

Locatie: Eindhoven, Rabauw Brewpub, Torenallee 55 
Datum: 21 oktober t/m 29 oktober van 12.00 tot 23.00 
Toegang: gratis


"The Sidequest Rave" is een fusie van technologie, muziek en design, waarin het publiek centraal staat. Bezoekers worden uitgenodigd om te interacteren met drie intuïtief ontworpen muziekmachines.. Dankzij directe feedback van elk instrument leer je al doende. Maar het mooiste? Je maakt niet alleen muziek alleen; je doet het in harmonie met anderen. Hier wordt elke interactie een uniek muzikaal verhaal. 
 

Beperking in creativiteit. 
Het is een paradox: creativiteit bloeit op binnen beperkingen. Ze lijken elkaar tegen te werken, maar in werkelijkheid is het vaak binnen deze grenzen dat echte innovatie en nieuwheid ontstaan. Deze paradox, waar beperkingen de vonk van creativiteit ontsteken, is de drijvende kracht achter "The Sidequest Rave". De muziekmachines, intuïtief ontworpen, getuigen van deze filosofie. Geïnspireerd door de eenvoud en aantrekkingskracht van arcade games, nodigen ze uit tot verkennen en experimenteren. De interfaces vermijden de overweldigende complexiteit van traditionele instrumenten, en moedigen zelfs muzikale nieuwkomers aan om hun creatieve stem te vinden. Het gaat niet alleen om de technologie, maar om het creëren van een menselijke ervaring die speelsheid, ontdekking en samenhorigheid viert.

Van Neurodiversiteit tot Creatieve Harmonie 
Jan-Willem Otto is een kunstenaar wiens artistieke benadering gevoed is door zijn unieke jeugd. Hij groeide op in een neurodivers gezin waarin elk kind zijn eigen unieke uitdagingen had. Van jongs af aan leerden zij samen te leven en elkaar te begrijpen. Dit heeft bij Jan-Willem een intuïtieve vaardigheid en behoefte gecreëerd om uiteenlopende mensen met elkaar te verbinden en vormen de basis van zijn artistieke benadering.

Van het maken van computerspelletjes tot studies in elektronische generatieve muziek, heeft hij altijd manieren gezocht om technologie, creativiteit en menselijkheid te verbinden. Zijn vroege ervaringen met het ontwikkelen van educatieve programma's voor neurodiverse jongeren en het integreren van kunst en techniek in het speciaal onderwijs hebben hem geleerd hoe krachtig creativiteit is in het smeden van banden. Deze reizen inspireerden 'The Sidequest Rave', een kunstwerk waarin verschillen en beperkingen niet slechts worden geaccepteerd, maar worden gevierd.