(vervuld) VACATURE Medewerker Marketing & Communicatie (Freelance)

Vind jij het ook belangrijk dat kinderen onder schooltijd kennismaken met cultuur? En lever jij graag een bijdrage aan het creëren van draagvlak voor cultuuronderwijs? Zoek je bovendien een plek waar jij jouw communicatieve expertise en creativiteit volledig kunt benutten? En is jouw agenda flexibel om voor sommige projecten in uren op te kunnen schalen? Dan zoeken we jou (m/v/x) als onze nieuwe:

(Freelance) Medewerker Marketing & Communicatie

CultuurStation is dé onafhankelijke bemiddelaar voor cultuureducatie in Eindhoven: Wij brengen de cultuurvraag van het primair- en voortgezet onderwijs samen met het aanbod van lokale culturele aanbieders. Daarnaast werken we aan (stedelijke) projecten, onderhouden we netwerken en zijn we het kenniscentrum voor cultuureducatie onder schooltijd. Wij voeren de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit uit in Eindhoven, samen met het onderwijs en culturele partners.  

CultuurStation wil kunst en cultuur bereikbaar maken voor ieder kind, via alle scholen. Ongeacht niveau, migratieachtergrond, gender, seksuele voorkeur, leeftijd of sociaaleconomische achtergrond van ouders. Zodat alle leerlingen de kans krijgen zich te verbazen en verwonderen bij voorstellingen, optredens en exposities. En artistieke creativiteit en talenten kunnen ontwikkelen tijdens lessen beeldende kunst, dans, theater en muziek in de klas.  

Welke werkzaamheden liggen er voor de komende tijd?

Het up-to-date brengen en delen van relevante artikelen, kennis, informatie via onze website, social media kanalen en nieuwsbrieven.
Het aanpassen van onze algemene teksten op de website, zodat deze geschikt zijn voor het web (SEO) en een brede doelgroep aanspreken (Inclusie).
Het ontwikkelen van een (online) magazine ter afsluiting van Cmk3.
Coördinatie van een digitaal project (website).  
Werkzaamheden lopen niet allemaal gelijktijdig en worden gezamenlijk gepland.  

Wat breng jij mee?

Een afgeronde opleiding op het gebied van marketing en communicatie
Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden
Aantoonbare ervaring met schrijven voor web/ social media
Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen en invullen van diverse communicatiestrategieën, kanalen en -middelen, inclusief social media.
Creativiteit om impactvolle communicatie vorm te geven
Kennis van, of affiniteit met de culturele- of onderwijssector

Wat bieden wij?

De vrijheid die hoort bij freelancen:
Flexibele urenindeling
De mogelijkheid om te werken vanuit huis, je eigen kantoor en/of vanaf onze locatie.
Een marktconform uurtarief  
Een inspirerende samenwerking met een team van 6 gedreven professionals
De mogelijkheid om te werken aan uiteenlopende projecten die variëren van 6 tot 20 uur per week, waarbij het zwaartepunt in de komende drie maanden ligt.

Interesse in deze klus?  
Stuur dan vóór 15 september 2024 een korte motivatie en cv naar marieke.vosselman@cultuurstation.nl. 
Vragen? Bel op werkdagen naar Marieke via telefoonnummer 06 – 42249484.